REGIUNEA IN OBIECTIV 25 aprilie 2018

La campania „Campioni la TVR Iaşi” facem cunoştinţă astăzi cu olimpicii naționali de la Oneşti. Alături de profesoara Elena Mandel, de la Colegiul Naţional “Grigore Moisil”, în emisiune vin Ştefan Capmare (clasa a XI-a, CN “Gr. Moisil”, locul 1 la Limba și Literatura Română și locul 2 la filosofie) şi Horia Paul Nicolcea (clasa a X-a, CN “D.Cantemir”, locul 1 la Matematică).
Vorbim apoi la telefon cu doi elevi care participă joi, 26 aprilie, la Bacău, la dezbaterea națională „Viziunea tinerilor pentru viitorul României”. Teodora Balaş este elevă la Colegiul Naţional "Ferdinand I" din Bacău şi este singura din România care a reprezentat tinerii la Consiliul Europei de la Strasbourg. Damian Pancu este elev la Liceul "Carol I" din Bicaz şi consilier la Consiliul Tineretului din România.
Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr.T.Popa” ne invită astăzi la „Corpul cultural”, o conferinţă susţinută de antropologul şi omul de cultură prof. univ. dr. Vintilă Mihăilescu. Despre acest subiect dar şi despre Conferințele „Gr. T. Popa" ale UMF Iași și reluarea revistei „Însemnări ieșene" la UMF vorbim cu dr. Richard Constantinescu, istoriograf şi custode al Muzeului UMF Iași.
Doi tineri talentaţi din Iaşi sunt printre laureaţii LicArt, cel mai mare concurs de arte pentru liceenii din România. Luca Ştefan Ouatu (Liceul Teoretic de Informatică “Grigore C. Moisil” Iaşi, premiul I la Poezie) şi Ioan Coroamă (Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri”, premiul III la Poezie) vin să se prezinte.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions