Ziua Internațională a Limbii Materne este o sărbătoare ținută anual la 21 februarie în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul. A fost anunțată de UNESCO pentru prima oară la 17 noiembrie 1999 și a fost recunoscută de Adunarea Generală a Națiunilor Unite prin aceeași rezoluție prin care 2008 a fost declarat Anul Internațional al Limbilor. Despre cum se mai "simte" limba materna in anul 2018 vorbim cu prof LILIANA ROMANIUC – presedintele Asociației Române de Literație.
Si pentru ca Ziua Internațională a Limbii Materne este despre diversitatea lingvistică și culturală, aflam ce face proiectul ADIFLOR :
incurajează interesul tinerilor români de a citi în limba franceză . Membrii Asociaţiei pentru Distribuţia Internaţională de Cărţi, Lucrări şi Reviste Francofone (Association pour la Diffusion Internationale Francophone de Livres, Ouvrages et Revues - ADIFLOR) se vor afla din nou în România între 19 şi 27 februarie, pentru a distribui 8646 de cărţi pentru copii şi adolescenţi, în 54 de şcoli şi licee din 13 oraşe şi comune. Mai multe de la Raluca VÂRLAN-BONDOR – responsabil cultură şi comunicare , Institutul Francez Iasi si de la Cristina ILIESCU - responsabil Mediateca, Institutul Francez Iasi.