VARĂ PENTRU VOI - 19 august 2020

Iaşul va găzdui în luna septembrie cel mai puternic turneu de tenis din România din acest sezon, “Concord Iaşi Open”. ATP şi-a dat acordul pentru ca acesta să se dispute în săptămâna 14-20 septembrie, dupa ce iniţial fusese programat la sfârşitul lunii mai.
Andrei Oriţă, organizatorul turneului, vine la “Vară pentru voi” şi ne spune cum se va desfăşura acesta, care sunt favoriţii şi ce premii îi aşteaptă pe cei mai buni.

Se împlinesc 139 de ani de la naşterea lui George Enescu. După foarte mulţi ani, casa compozitorului din Mihăileni, judeţul Botoșani va fi redeschisă. Proiectul de intervenție de urgență privind salvarea și reabilitarea casei a pornit în 2013, la inițiativa pianistei Raluca Ştirbăţ. Aceasta va susţine mâine un concert chiar la Mihăileni. Jurnalista TVR Iaşi Gabriela Baiardi, care s-a implicat foarte mult în această campanie, se află la Casa Enescu din Mihăileni. Ea ne va vorbi despre aniversarea lui George Enescu, care doar de această dată se suprapune cu redeschiderea casei-monument.

Lucian Roşu a făcut din pasiunea pentru munte, pentru călătorie, pentru cunoaşterea cu harta în mână o profesie: este asistent universitar la Facultatea de Geografie-Geologie din Iaşi. Viitorilor geografi, studenţii de astăzi le vorbeşte despre locurile în care pot ajunge dacă iubesc ceea ce fac şi dacă îndrăznesc să viseze. Şi pentru că pandemia i-a schimbat şi lui proiectul de vacanţă în America de Sud, Lucian Roşu a redescoperit frumuseţea încă nealterată a ţinuturilor noastre, aşadar ne invită în zona Neamţului.

Joacă astăzi la dublu, în meciul “Vară pentru voi”, Anca Medeleanu şi Carmen Olaru.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions