ACTUAL REGIONAL - Terapii alternative in bolile oncologice?

Conform Institutului de Sănătate Publică, în România, s-au înregistrat în 2018 83.461 de noi cazuri de cancer, cu o incidenţă de 426 la 100.000 de oameni. Numărul deceselor cauzate de bolile oncologice în 2018 a fost de 50.902 cazuri. În ciuda numeroaselor descoperiri ştiinţifice, a terapiilor inovatoare apărute împotriva cancerului, numărul românilor cu această boală este în continuă creştere.
Chimioterapia, imunoterapia şi radiotarepia sunt tratamentele folosite în cancer şi care au evoluat mult în ultimii ani. Acestea sunt tot mai eficiente şi mai adaptate particularităţilor fiecărui pacient, astfel încât se poate vorbi despre tratamente personalizate.
Medicii avertizează însă asupra unei situaţii periculoase. Există pacienţi care aleg terapiile alternative în detrimentul medicamentelor prescrise sau în combinaţie cu acestea.

Despre toate acestea, de la ora 19.00 alături de invitaţii Claudiei Dănăilă dr. Constantin Volovăţ, medic primar oncolog şi dr. Alexandru Hordilă, medic specialist oncolog

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions