REGIUNEA IN OBIECTIV 23 martie 2018

Vremea şi clima ne provoacă; să acționăm inteligent!” este tema aleasă pentru Ziua Mondială a Meteorologiei din acest an. Începutul anului 2018 continuă seria dezastrelor produse în anul 2017. Sezonul uraganelor din anul 2017 a fost cel mai costisitor din istorie pentru Statele Unite şi a anulat decenii de dezvoltare a unor insule mici din regiunea Caraibelor, precum Dominica. Inundaţiile au dus la evacuarea a milioane de oameni din subcontinentul asiatic, în timp ce seceta adânceşte sărăcia şi amplifică presiunea migraţiei în Cornul Africii. Despre provocarile vremii ne spune mai multe dr GINA TIRON, șeful serviciului Meteo la Centrul Meteorologic Regional Moldova.
Putini stiu ca Diana Petcu, tanara de 17 ani cu o voce de invidiat, si-a facut de curand debutul si in publicistica. Personajul principal al romanului „Masti ale sufletului”, este Melina, o tanara care isi croieste viata ca un drum al descoperii de sine. Deși nu va scrie în direct, ne va cânta live doua piese minunate.
Departamentul de Științe Politice-RISE (UAIC) și Asociația CIVICA vă propun un dialog interdisciplinar legat de percepția cetățenilor asupra liderilor politici, condițiile în care apare și/sau se dezvoltă leadership-ul politic, tipurile de leadership politic și adaptările lor contextuale. Se întâmpla az, la ora 17.00, la Muzeul Universității „Al.I.Cuza”. Aflam care sunt temele de discutie de la lect.dr. Maria Corina Barbaros de la Departamentul de Științe Politice-RISE, UAIC.
La dezbaterea Smart City de astazi se discuta despre cele mai noi solutii tehnologice prin care poate fi imbunatatit fiecare aspect al existentei zilnice a cetatenilor. Vor fi prezentate solutii integrate de mobilitate, discutam nevoia oraselor de e- ticheting, eliminarea congestiei si a noxelor, reducerea consumurilor, carsharing, ridesharing, parcare inteligenta, masini electrice si alte instrumente pentru dezvoltarea unui eco-sistem de mobilitate inteligenta. Desi nu am putut fi prezenti la intalnire, invitati nostri ne vor pune in tema. Este vorba despre MIRABELA MIRON de la AVISSO Iasi
MARIUS BOSTAN, initiatorul dezbaterii SMART CITY

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions