ACCENT REGIONAL - 23 ianuarie 2023

Sunt patru ani de când proiectul Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi a depăşit stadiul promisiunilor şi a început să fie implementat.
Se spune chiar că anul acesta va începe efectiv construcţia clădirii. Declarată drept cea mai mare investiţie făcută la Iaşi de statul român în ultimii 30 de ani, Spitalul Regional va prelua majoritatea atribuţiilor Spitalului Judeţean "Sf. Spiridon" şi va deservi cele şase judeţe din Regiunea de Nord - Est pe tot ce înseamnă traumă majoră.
3000 de angajaţi vor gestiona 45.000 de cazuri pe an (internare continuă), 100.000 de urgenţe si 258.0000 de servicii ambulatori. În plus, inaugurarea SRU va însemna şi o nouă reformă în sistemul de sănătate din România: nu vor vor mai exista secţii ci centre, finanţare nu se va face per pat ci pe criterii de performanţă şi va fi revoluţionată comunicarea medic - pacient.
Iar toate acestea ar trebui să devină realitate din 2026.

Până atunci, vă invităm să urmăriţi o dezbatere pe această temă cu Cristina Laura Gafton, managerul proiectului SRU Iaşi din cadrul Ministerului Sănătăţii.
De la ora 19.00, la Accent Regional, cu Maria Florea.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions