Caravana TVR 3 la Vaslui

Emisiunea noastră este o călătorie de-a lungul căreia vom descoperi împreună farmecul acestui colţ de ţară. Vizităm podgoriile Avereştilor, terroir roditor pentru două soiuri nobile, pur româneşti : Zghihara şi Busuioaca de Bohotin. Ajungem apoi în regatul verde al Oprişiţei, să ne bucurăm de un spectacol inedit. Aici vom face observaţii de animale sălbatice. Trecem pe la Mănăstirea Bujoreni pentru câteva clipe de tihnă. Ne oprim şi la Bârlad, pentru a ne reaminti de sculptorul Marcel Guguianu, dar şi pentru a afla ce stă scris...în stelele văzute din Observatorul Astronomic.
Poposim la Huşi pentru a-i cunoaşte pe micii şahişti care desluşesc tainele acestui sport de la un om pasionat şi care, zilele acestea sunt gazdele unui mare concurs la care vin şahişti din alte judeţe şi din Republica Moldova.
Ne întoarcem apoi la Vaslui pentru a intra în „Hora din străbuni”, alături de ansambluri din Albania, Bulgaria, Serbia, Polonia, Republica Moldova, Ucraina şi România.
Ghizi în periplul nostru vasluian ne vor fi Raluca Radu, tânăra interpretă de muzică populară, Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui, Lucian Lefter, consilier artistic la CJCPCT Vaslui, Ciprian Vîntdevară, astronom.
Moderator: Raluca Aftene
Realizator: Carmen Olaru

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions