Prim plan obiectiv - 9 februarie 2022

Avem o ediţie cu valenţe administrative şi culturale. Despre administraţie vorbim (sau ne vorbeşte) Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Ieri a fost votat bugetul, azi vom afla cum se „traduc” termenii de specialitate din şedinţa de ieri în cuvinte care se referă la investiţii.
Apoi, vă pregătim printr-un reportaj pentru "Caravana TVR la tine acasă"care a ajuns în Câmpulungul Bucovinei. Emisiunea va fi disponibilă în curând, dar mai întâi bucuraţi-vă de un mic fragment al acestei producţii!
Lăsăm muntele şi trecem la cultură. Vom fi alături de Gabriela Harja, cercetător științific gradul I la Academia Română – Filiala din Iași, Institutul de Filologie Română „A. Philippide”, care ne va spune despre un proiect menit să adune toţi operatorii culturali şi tot potenţialul cultural al Iaşului sub o singură platformă, uşor accesibilă. Totodată, doamna cercetător ne va îngădui un scurt intermezzo, o discuţie zoom cu actorul care va fi în curând la Iaşi pentru a juca în piesa „Amadeus”, la Ateneul Naţional Iaşi: Claudiu Bleonţ.
Realizator: Sergiu Ciocoiu

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions