Prim plan obiectiv 27 octombrie 2021

Astăzi, la "Prim plan obiectiv", aniversăm. Sărbătorim locuri iubite ale Iaşului, instituţii care au avut şi au un cuvânt de spus în formarea intelectuală şi sensibilă a oamenilor, dar care au contribuit, în egală măsură, şi la informarea lor. Radio Iaşi, un reper pentru zona Moldovei, bifează cifra 80 în jurnalul de activitate. La 80 de ani de când a încântat, alungat singurătatea, format şi informat, Claudia Crăcăleanu, director Radio Iaşi vine să ne spună cum "se prinde" acum acest post, a cărui activitate iată, face istorie!
Discuţia din platou va fi "alimentată" cu intervenţii live chiar de la Radio Iaşi, pentru un plus de informare. Şi formare.
O altă aniversare vine din spectrul intelectual al Iaşului. Este vorba despre Opera Română Iaşi, un lăcaş care a apărut acum 65 de ani nu dintr-o răbufnire de orgoliu, ci ca un fapt firesc, ca o oglindire a realităţii culturale din Capitala Moldovei. De fapt, spectacolele de operă de la Iaşi începuseră cu un veac înainte... Andrei Fermeșanu, Directorul Artistic al Operei Naționale Române Iași,​ ne va însoţi într-o excursie în trecutul şi prezentul Operei Române Iaşi.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions