Prim - plan obiectiv - 13 octombrie 2021

Dragi prieteni, stimaţi consumatori de emoţii autumnale, miercuri, 13 octombrie, TVR 3 şi TVR Iaşi plus platformele online vor transmite în emisiunea "Prim-Plan Obiectiv" discuţii despre noua ediţie FILIT alături de directorul artistic al festivalului, Florin Lăzărescu.
Festivalul Internațional de Literatură și Traducere este un proiect aflat la a noua ediție ce reunește la Iași, în perioada 20-24 octombrie, profesioniști din domeniul cărții, atât din ţară, cât şi din străinătate.
Apoi, ne vom însuşi de-a dreptul sezonul toamnei. Mai exact, vom difuza un reportaj despre o mică şi versatilă cramă din Frumuşica, judeţul Botoşani. Este o afacere de familie, cu proprietari care au învăţat să facă vinul bun cât timp au lucrat în Tirolul Italian. Acum fac la Frumuşica vin ca acolo. În studio va mai veni şi Traian Petrea, Membru ADAR, inspector de specialitate in Inspectoratul Teritorial ONVPV şi membru în comisiile de clasare de vinuri. El va continua tema propusă de reportaj, vorbind despre crama prezentată, despre cramele mici şi bucurira românilor de a consuma vinuri bune. Totodată, Cristian Delibaş, directorul Direcţiei Agricole Botoşani va susţine importanţa producătorilor locali de vinuri în tabloul vast al produselor cu atestat.
Realizator: Sergiu Ciocoiu

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions