Vara pentru voi - 17 septembrie

De la Arta Actorului şi Istoria teatrului universal la Fonetica Limbii spaniole, de la Mișcarea scenică și expresivitate corporală la Traductologie, de la Scrimă și Improvizație - la Lingvistica, Lexicologie, Morfologia şi Sintaxa Spaniolă la nivel academic – pare un drum foarte lung. Însă pentru Alin Titi Calin a însemnat un parcurs de doar câţiva ani. Între Facultatea de teatru (studii finalizate cu licenţă) şi Facultatea de litere, Spaniolă-Engleză, nu au existat contraste. El a fost la fel de serios, de fiecare dată. În numele unei mari iubiri pentru limba lui Cervantes, Alin Titi Călin a reuşit un studiu de specialitate publicat în 2021 la Editura Universităţii Iaşi, Paremiologie în traducerile românești ale romanului Don Quijote de la Mancha. E o carte cu două premii deja. La mai multe!
Astfel aflaţi și voi că marele roman al lui Miguel de Cervantes y Saavedra are doar două traduceri în limba română... iar de n-aţi citit până azi uimitoarele aventuri ale vestitului hildalgo, încercaţi lectura romanului începînd chiar de azi. De aceea e bună o emisiune de televiziune: să vă trimită să citiţi!
Pentru că şi Bogdan Băianu a citit „200 de rețete cercate, carte de bucate boiereşti”, de Mihail Kogălniceanu şi Costache Negruzzi, prima carte de bucate publicată la noi, în 1841. Împreună cu Bogdan Puiu şi alţi creativi, ei au tot copt o idee...
S-au apucat de gătit după retelele din cartea mai sus pomenită şi ies din blide abia duminică, pe vreme bună, în parc la Muzeul Poni Cernătescu. După o pauză de peste un an jumătate, sunteți invitați să descoperiţi trecutul bucătăriei românești şi gusturi dintr-o lungă istorie. O idee pentru pofticioşi. Cum facem, cum nu facem, tot din cărţi ne hrănim.
Prin urmare, să vizionaţi cu poftă o Vară pentru Voi, la TVR Iaşi!

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions