Vara pentru voi - 27 august 2021

Salvarea caselor tradiţionale din Bucovina este misiunea pe care şi-au asumat-o câţiva visători care au înţeles, mai devreme decât alţii, valoarea lor. Sunt cadre universitare de la Universitatea Ştefan cel Mare Suceava şi Facultatea de Arhitectură G.M.Cantacuzino din Iaşi, tineri voluntari şi antreprenori culturali.
Între ei, Pascal Garnier, un francez naturalizat la Putna, locul de care s-a îndrăgostit în urmă cu 16 ani. Este absolvent de istoria artei, pasionat de comorile culturii noastre autentice. El a salvat de la distrugere şi dispariţie o casă din Putna veche de 130 de ani, reuşind să o transforme într-un reper al locului pentru turiştii care vor să cunoască o Românie autentică şi curată.
Vlad Arhire vi-l prezintă azi pe Pascal Garnier care a venit special de la Suceava pentru a împărtaşi, alături de prof.univ.dr. Dragoş Ciolacu, arhitect, ideile şi experienţa lor privind salvarea caselor traditionale din Bucovina. Prin demersul lor oferă în mod gratuit planuri de case noi care să le integreze pe cele vechi din curtea bunicilor noştri, adică învăţăm azi ce înseamnă "a construi fără a dărâma". Şi astfel, împreună, spunem "Stop poluării arhitecturale în satele României".
Pentru că banii nu reprezintă totul atunci când vrem să fim pe cont propriu şi să iniţiem o afacere, apelăm la specialişti. Anca Hreamătă este consilier de bussines. Azi, la Vara pentru Voi, luaţi-vă notiţe!
Moderator: Vlad Arhire
Realizator : Oana Lazăr

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions