Vara pentru voi 5 august 2021

Ediţia de astăzi e o călătorie. Pornim din Ţibăneşti, judeţul Iaşi. De peste 10 ani, în jurul conacului Petre P. Carp se scrie o poveste în care se întâlnesc arhitectura, materia, meşteşugul, restaurarea comunitară şi mirosul de pâine caldă. Ţibăneşti devine, astfel, un loc de promovare a tradiţiei uitate, dar şi un spaţiu al interferenţelor culturale. Invitate sunt Alexandra Mihailciuc, coordonatorul Programului Cultural „Batem fierul la conac!” şi Laurie Mouret, ilustrator din Franţa.
Ştiaţi că Delta Dunării are o surioară mai mică în judeţul Iaşi? Descoperim acest paradis sălbatic, alături de conf. univ. dr. Carmen Gache, preşedintele Societatăţii Ornitologice Române, Filiala Iaşi şi Galea Temneanu, director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi.
Facem o plimbare pe malul Dunării şi învăţăm o reţetă tradiţională de la Rodoclia Zamfiropol, preşedintele Comunităţii Elene din Galaţi.
Traseul nostru continuă în judeţul Botoşani, la Mihăileni. La Casa lui George Enescu, Fundaţia Pro Patrimonio organizează ateliere de peisaj, artă și sunet, dedicate în principal comunităţii locale. Ajungem şi în judeţul Neamţ. Importante mărturii ale trecutului sunt scoase la iveală chiar în aceste zile de arheologi.
O emisiune de Andreea Ştiliuc şi Anca Medeleanu

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions