Reporter special - Cand salvatorii devin ingeri

În după amiaza zilei de 2 iunie 2016, la ora 14 si 13 minute cerul s-a frânt din nou. Un elicopter de la SMURD Iași, în care se aflau pilotul Doru Gavril, medicul Mihaela Dumea, copilotul Victor Șocae și asistentul medical Gabriel Sandu, s-a prăbușit într-o pădure de lângă raionul Cantemir, Republica Moldova.

Ploaie torențială, grindină, plafon de nori foarte jos, vânt puternic, vizibilitate extrem de redusă – un complex de factori care i-a tranformat pe salvatorii de profesie în îngeri păzitori. Ei sunt oamenii care până atunci, singuri sau împreună salvaseră sute și sute de vieți. Oameni pentru care sacrificiul de sine nu erau vorbe spuse-n vânt, oameni care nu apăreau la televizor, nu erau celebri în lumea mondenă, pe care nu-i recunoșteai pe stradă și poate nici nu-i salutai. Oameni simpli, dar extrem bine pregătiți profesional, devotați celor aflați în suferință și cărora prea rar și prea încet le-am spus ”mulțumesc”!

Dacă atunci când ne este mai greu știm unde să sunăm și pe cine să chemăm în ajutor, ne întrebăm cine-i poate salva pe cei meniți să aibă grijă de sănatatea noastră și unde se duc oamenii pe care moartea nu-i poate înfrânge…

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions