Regiunea in obiectiv TVR Iasi - 13 octombrie 2020

Acum un an număram de zor miile de pelerini care stăteau la cozi nesfârşite pentru a se ruga câteva secunde în faţa raclei cu moaştele Cuvioasei Parascheva. În anul de graţie purtăm credinţa doar în suflet. Fără ură şi fără revoltă. Iar amintirile pot fi un bun balsam pentru vremuri de restrişte.

Aşa că vă vom arăta astăzi ritualul schimbării veştmintelor Cuvioasei, eveniment care s-a petrecut la începutul acestei săptămâni. Iar mâine dimineaţă, baldachinul din faţa Mitropoliei va fi împodobit cu flori, iar racla va fi scoasă în faţa credincioşilor.

Însă lumea în care trăim este mult mai pragmatică, iar binele, mai ales cel financiar, depinde de popriile alegeri. Aşa că vorbim astăzi despre liberalizarea pieţei de energie. Cum putem să ne schimbăm furnizorul şi care ar fi avantajele ne spune conf. univ. dr. Andrei Neştian de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi.

Şi tot în emisiunea de azi, încă o invitaţie spirituală. „Omul în faţa morţii” este tema celei de-a doua întâlniri de la Tăuteşti la care invitat a participat arhimandrit Nicodim Petre, stareţul mănăstirii Bucium.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions