ACTUAL REGIONAL -1 iunie 2020

Martiniana Antonie (fost Piticot) este la doar 25 de ani mezzosoprană la Opera din Mannheim, ceea ce, cu siguranţă, multe soliste de operă şi-ar dori. Nu facem astăzi portretul acestei tinere artiste, ci atunci când va reveni în Iaşul natal, aici unde a început formarea la
Colegiul Naţional de Artă "Octav Bancilă" Iaşi, continuată la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi în MasterClass-uri internaţionale. Acum vorbim despre proiecte, roluri la care gândeşte şi o ascultăm cântând alături de colegi din întreaga lume.

Lucian Dan Teodorovici este scriitor si, aşa cum el însuşi scrie pe pagina de facebook: are „vreo 8 cărți publicate (romane și povestiri). Vreo 5-8 scenarii de film. Și altele.” Prima sa carte pentru copii, „Silvestru şi marele dictator” va apărea curând în colecția „Junior” a Editurii Polirom.

Cel mai mare centru de pregătire pentru examene Cambridge din România ( cu peste 5000 de cursanți în Iași, Botoșani şi Piatra Neamț), Twinkle Star a organizat în perioada pandemiei o serie de activităţi gratuite, cu scopul de a-i ajuta pe copii, pe profesori, dar şi alte categorii. Ruxandra Raţă-Bucevschi, coordonatorul acestui centru ne vorbeşte despre cum s-au adaptat la activităţile online şi despre cele două importante distincţii primite chiar în perioada pandemiei.

Carina Mihăilă, talentata pistruiată de odinioară, invitată şi în emisiunile TVR Iaşi este astăzi o domnişoară aproape de vârsta majoratului, care trăieşte şi studiază în Irlanda.
Visează să devină actriţă încă de când era mică şi urca dezinvoltă pe scena şcolii din Barticeşti-Neamţ. La 11 ani era deja o mini-vedetă care apăruse în multe emisiuni de televiziune, încântându-i pe telespectatori cu umorul, prezenţa de spirit, calităţile vocale şi cu “dulcele grai moldovenesc” în care îşi rostea rolurile.

Amintirea vizitei Papei Francisc în ţara noastră din urmă cu un an este încă una foarte vie. Recunoaştem că prezenţa Sfântului Părintei la noi a aşternut peste sufletele atâtor oameni o stare interioară de pace şi de bine, mai ales peste cei care aparţin Bisericii Catolice.
Aflăm cu ce impresii au rămas unii dintre cei care au participat la acest eveniment istoric, prelaţi sau laici.
Iar la final, vedem imagini în premieră sau ceea ce nu au putut surprinde camerele în transmisiunea directă, dar a reuşit reporterul TVR Iaşi, Carmen Olaru, cu propria cameră.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions