Actual Regional - 25 mai 2020

Dr. Raluca Mihaela Bercea este medic specialist în Pneumologie şi în medicină internă, dar are experienţă şi în Geriatrie, lucrând o perioadă în Norvegia. Ea ne prezintă câteva statistici privind situaţia îmbolnăvirilor cu Covid a bătrânilor, la nivel internaţional, situaţia acestui grup de risc în România, dar şi care sunt protocoalele româneşti şi cele internaţionale pentru aceste persoane vulnerabile.

Cu actorul Naţionalului bucureştean, Marius Manole, vorbim despre Campania de strângere de fonduri pentru bătrâni, #Impreună pentru bunicii noştri, apoi despre situaţia oamenilor de cultură după cele două întâlniri cu premierul Orban şi cu parlamentarul Dacian Cioloş. Nu uităm să îl întrebăm despre teatru online, despre proiecte şi despre Iaşi!

În contextul situației critice din cultură, scriitorul Dan Lungu a înființat Asociația pentru Ospitalitate Culturală (AOC), care își propune să sprijine creația culturală (burse de creație & rezidențe literare / artistice), debutul editorial (granturi pentru editurile mici) și să acorde sprijin seniorilor culturii aflați în dificultate.

Timp de o săptămână, Teatrul Municipal Suceava organizează evenimentul ÎN LOC DE Zilele Teatrului „Matei Vișniec” 2020. Zilnic, de la ora 19.00, puteți vedea online spectacole mai noi sau mai vechi.

Într-o intervenție specială de la Paris, scriitorul Matei Vișniec va vorbi despre criza din diferite domenii ale industriilor culturale. Ce se poate reinventa în aceste momente, în așteptarea revenirii normalității? Ce se poate imagina, pentru ca legătura cu publicul să nu fie pierdută? Mai mult ca oricând, creatorii de artă trebuie să se mobilizeze și să le explice celor care conduc destinele culturii în ce moment dificil ne aflăm.

Tânărul violinist şi dirijor Mihai Cotos ne propune un proiect inedit - piesa Cobori Doamne pe pământ, din repertoriul regretatului Alexandru Dumbravă, înregistrată online, cu o orchestră formată din tineri şi cu 6 solişti: Angelica Flutur, Alexandru Brădăţan, Grigore Gherman, Sorin Filip, Loredana Călin şi Ancuţa Corlăţan. Aşadar, terminăm ediţia de luni cu muzică din frumoasa Bucovină!

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions