REGIUNEA IN OBIECTIV - 6 februarie 2020

Primul invitat din emisiune este Dănuţ Pilă, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, de la care aflăm cum se circulă şi ce drumuri sunt de evitat în Moldova.

Este an electoral, aşa că l-am invitat pe lector universitar Lucian Dîrdală să discutăm despre alegerile anticipate şi ce ne mai poate aştepta în 2020.
În Secţia destinată copiilor a Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti" Onești, în această lună, vă aşteaptă o expoziţie de carte, dedicată Zilei Internaţionale a Limbii Materne sărbătorită în fiecare an pe 21 februarie. Telefonic, aflăm mai multe de la Ionuţ Tenie, directorul Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” din Oneşti.
2019 este anul cu cele mai multe cuiburi de barza recenzate cu ajutorul aplicaţiei UITE BARZA. Au fost înregistrate 3.206 cuiburi. Judeţul Suceava deţine trei recorduri la nivel naţional, aici fiind identificaţi cei mai mulţi pui de barză într-un singur cuib, cele mai multe cuiburi de berze, dar și cuibul situat la cea mai mare altitudine. Pentru prima oară, avem un cuib cu șapte pui de barză albă. Cuibul se află în satul Horodnic de Sus din judeţul Suceava, iar numărul record de pui a fost înregistrat de biologul Lucian Fasolă Mătăsaru.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions