REGIUNEA IN OBIECTIV - 12 decembrie 2019

Clubul Rotary Iaşi Copou propune comunităţii ieşene un nou concept caritabil: Atelierul Speranţei. Acesta presupune vânzarea de obiecte făcute de mână şi mobilizarea fondurilor obţinute pentru o cauză anunţată în prealabil. Invitaţii noştri sunt Ali Cheiato, preşedintele Rotaract Copou şi Paul Iordache, secretarul Rotaract Copou.
Primăria Municipiului Iaşi, împreună cu Muzeul Municipal „Regina Maria” organizează în perioada 12-15 decembrie pe Strada Lăpuşneanu cea de-a X-a ediţie, aniversară, a evenimentului Tradiţii pe Uliţa Lăpuşneanu. De la Marcel Lutic, preşedintele Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova aflăm detalii.
Sâmbătă, 14 decembrie, are loc prezentarea publică a celui de-al cincisprezecelea mijloc de transport public personalizat tematic sub egida „Iași – orașul tramvaielor pictate” – „Tramvaiul Libertății”. Proiectul aduce în prim-plan, prin limbaj grafic, Revoluția română din decembrie 1989, la 30 de ani de la înfăptuire. Artistul plastic Dan Perjovschi ne spune cum compoziția grafică face trimitere la speranța de dobândire a libertății a românilor încătușați de regimul comunist și la cei care s-au sacrificat pentru această cauză.„Tramvaiul Libertății” are o semnificație aparte pentru ieșeni, punând în valoare momentul real al începerii revoluției, și anume, cel de pe 14 decembrie, la Iași.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions