Reporter Special: Ama Dablam - visul implinit al Laurei Mares

Este mamă şi medic oftalmolog, doctor în ştiinţe medicale. În copilărie a practicat gimnastica artistică şi ritmică. A trăit poveştile alpiniştilor şi ascensiunile din Himalaya, dar a visat la ziua în care ea va ajunge pe unul dintre munţii despre care aflase din cărţile de istorie montană.
Înainte de a împlini 40 de ani, Laura Mareş şi-a propus să urce pe Kilimanjaro. Dar prima încercare a fost în 2013, când după 6 luni de antrenament a ajuns pe ELBRUS, în prima sa expediţie. Acolo a pus pentru prima dată colţarii în picioare şi tot pentru prima oară a urcat pe gheţari.
De atunci a continuat să se antreneze de 2-3 ori pe săptămână şi a început să meargă frecvent pe munte pentru a pregăti următoarele ascensiuni.
Prima femeie din România care a cucerit Vf. Ama Dablam ("Colierul Mamei" în limba Sherpa) visează deja la următoarea expediţie şi speră ca în 2019 să ajungă pe un 8-miar. Cu un buget de cca 20.000 de euro, cu multă ambiţie şi zeci de ore de antrenament, ieşeanca Laura Mareş are încredere că va duce din nou tricolorul pe unul dintre cele mai înalte vârfuri din lume.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions