REGIUNEA IN OBIECTIV 7 decembrie 2018

Festivalul Internațional de Teatru organizat de Casa de Cultură a Studenților Iași, Asociația Moldavia și Teatrul Studențesc, a ajuns la ediția a XII-a. Începând de anul trecut, evenimentul poartă numele “Aurel Luca”, în memoria inițiatorului proiectului. La 40 de ani de activitate ai Teatrului Studențesc, unul dintre cele mai longevive și mai de succes din țară, se va realiza un spectacol de proiecții, amintiri, muzică, teatru și dans. Despre acest spectacol ne vorbesc Vera Nacu, coordonatorul Teatrului Studenţesc „LUDIC”, regizorul Dan Victor şi actriţa Sabina Maria Nica.

Reporterul TVR Iaşi Oana Lazăr a fost la conferința de presă de vineri, dedicată primei jumătăţi a proiectului Centenarul Filmului Românesc care a avut loc la Palatul Roznovanu din Iaşi. Ne dă detalii, în emisiune.

"Marea Unire în Oglinda Prutului" îşi propune valorificarea impactului acelui moment „de graţie” pentru românii din jurul graniţelor actuale, pentru că evenimentul de la 1 decembrie 1918 a transformat profund societatea românească, consolidând vocaţia naţională, europeană şi democratică a României. În documentar apar mărturiile oamenilor din comunităţile româneşti din Ucraina şi din Republica Moldova și va fi proiectat în premieră sâmbătă, la ora 17.00, la Ateneul Iaşi, în cadrul proiectului Centenarul Filmului Românesc.
În platou vin Violeta Gorgos, regizor artistic al TVR Iaşi şi scriitorul basarabean Igor Guzun.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions