Cap de afis - Blecher Fest

Geniu avangardist al literaturii române, Max Blecher este considerat de critica literară drept principalul reprezentant al literaturii autenticității și este supranumit „Kafka al României”. De curând, s-au împlinit 80 de ani de la moartea sa.
Un eveniment conceput în jurul lui Max Blecher a fost organizat, timp de trei zile, la Roman. Blecher Fest a ajuns la a doua ediție și a fost iniţiat de Asociația „Anima Intelligentia”. Festivalul a inclus o diversitate de evenimente: de la mese rotunde, la concerte, spectacole stradale, expoziții, dar şi un GPS literar, o plimbare la pas prin orașul Roman, cu opriri în diferite locuri care probabil l-au inspirat pe scriitor. La Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”, a fost lansată a doua ediție a volumului „Viața lui M. Blecher. Împotriva biografiei”, semnat de Doris Mironescu. Invitați au fost şi traducători ai operei lui Blecher, veniți din Italia, Brazilia, Belgia și Polonia.
Autor al romanelor „Întâmplări în irealitatea imediată”, „Inimi cicatrizate”, „Vizuina luminată” și al volumului de poezii „Corp transparent”, Max Blecher a murit foarte tânăr, fiind îngropat la Cimitirul Evreiesc din Roman.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions