REGIUNEA IN OBIECTIV 5 iunie 2018

O echipă de specialişti din Italia vine la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi pentru a împărtăşi din experienţa terapeutică non-medicamentoasă a bolnavilor de Alzhemeir. Stăm de vorbă cu dr Elena Popescu şi dr Raluca Prepeliță, medici specialişti psihiatri ai Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi.
Un primar din judeţul Botoşani transformă asistaţii social din povară în avantaj şi numărul mare de cetăţeni cu amenzi neplătite în forţă de muncă brută. Intrăm în direct cu Florin Buţura, primarul oraşului Ştefăneşti.
Astăzi sărbătorim Ziua împotriva violenţei asupra copilului în România. Un studiu efectuat anul trecut de către Salvați Copiii arată că în România, 7% din copii afirmă că sunt bătuţi în școală de către profesorii lor, violenţa fizică având o frecvenţă dublă de apariţie în mediul rural comparativ cu mediul urban, de 2,3 ori mai mare în rândul copiilor romi decât în cazul celor de etnie română și de peste cinci ori mai mare în rândul băieților decât al fetelor. Tiberiu Bantaş, directorul ‎Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, şi Marinela Tătăraşanu, şefa Centrului de Servicii de Ingrijire şi Asistenţă pentru Victime ne oferă detalii.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions