VARĂ PENTRU VOI - 30 iunie 2020

Răsfoim şi astăzi presa regională împreună, vorbim despre evenimentele la care suntem martori şi vă invităm să intraţi în sălile de spectacol alături de noi.
Pr. Adrian Blăjuţă, director al Oficiului pentru Comunicaţii Sociale al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi ne explică semnificaţiile a două mari evenimente din viaţa bisericii romano-catolice din Moldova: împlinirea a 80 de ani de viaţă ai PS Petru Gherghel, episcop emerit şi aniversarea a 136 de ani de la înfiinţarea Diecezei de Iaşi.
Îl întâlnim apoi pe Andrei Cozlac, tânărul care are deja în palmares colaborări cu regizori români importanţi. Ce este video mapping-ul şi de ce Senatul UNITER apreciază arta sa, aflaţi din dialogul pe care artistul vizual îl are cu jurnalista TVR Iaşi, Andreea Ştiliuc.
Rămânem la teatru, dar în aer liber, pentru a afla cum a reuşit regizorul Ovidiu Lazăr să creeze o linie de mişcare pandemică odată cu premiera spectacolului „Jocul dragostei” și al întâmplării pus în scenă la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.
Ne amintim şi despre un spectacol din repertoriul Teatrului "Matei Vișniec" din Suceava, care ne atrage atenţia asupra unei realităţi a ultimelor decenii: milioane de români au plecat în străinătate lăsându-şi copiii în grija bunicilor sau altor rude.
De la ora 16, Anca Medeleanu vă aşteaptă din studioul TVR Iaşi, Andreea Ştiliuc de la Teatrul Național, iar Carmen Olaru, din regia de emisie „Vară pentru voi”.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions