Despre noi | Media TVR Iaşi

tvr iasi

tvr, iasi

Despre noi

TVR Iași este Studioul Regional al Televiziuni Române din zona Moldovei. TVR Iaşi a început să emită pe 3 noiembrie 1991. Echipa TVR Iaşi este cîștigătoarea Marelui Premiu pentru Coproducţii al Comisiei Europene, fiind membru CIRCOM Regional (Organizaţia Televiziunilor Regionale Publice din Europa) din anul 1993. În 1994, TVR Iaşi a fost gazda primei conferinţe CIRCOM Regional desfăşurată într-o ţară din Europa de Est, iar în 2012 a organizat prima jurizare CIRCOM Regional în România.
De la înfiinţarea sa şi până în prezent, TVR Iaşi a obţinut peste 100 de premii la festivalurile din ţară şi de peste hotare. Calitatea programelor TVR Iași este certificată și de numărul mare de premii interne și internaţionale obţinute de-a lungul celor 20 ani de existenţă. Emitem zilnic, 7 zile din 7, atît pe TVR3 cît și pe canalul TVR Iași Regional programe variate care se adresează în primul rînd comunităţilor din întreaga zonă a Moldovei.
Programele TVR Iași pot fi recepţionate prin satelit în toată ţara, în întreaga Europă, zone din Asia, Nordul Africii și Orientul Mijlociu (Satelit EUTELSAT 16E, 160 EST, Frecvenţă de recepţie: 11.512,25MHz, Polarizare Verticală, SR: 29.950 Msymb/s, FEC: 3/4, DVB-S2, FTA, poziţia 5 în pachetul SRTV - vezi și http://www.satbeams.com/footprints?position=16 sau http://www.eutelsat.com/satellites/53e_ses2_popd.html), pe cablu în marea majoritate a localităţilor urbane și rurale din zona Moldovei în principal (Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi, Vrancea) în pachetul digital gratuit DVT-B2 (MUX1) Radiocom.

Despre TVR3: Lansat pe 10 octombrie 2008, TVR 3 este primul post naţional dedicat vieţii comunităţilor locale. Grila TVR 3 este formată din producţii ale studiourilor teritoriale TVR Iaşi, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Timişoara, TVR Tîrgu-Mureş. TVR 3 produce şi programe dedicate minorităţilor naţionale (maghiari, germani, sârbi, bulgari, croaţi, ruşi, lipoveni, turci, tătari, greci, ucraineni, evrei, slovaci, rromi), realizate în limbile lor materne. Mai multe informaţii despre TVR 3: http://www.facebook.com/fanTVR3.
Powered by WebTV Solutions