REGIUNEA IN OBIECTIV 27 martie 2018

Azi, editie speciala dedicata implinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania! Avem multe subiecte si invitati, fiti pe faza.
Marcam aceasta zi deosebita împreuna cu istoricul Catalin Topor.
Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași organizează evenimentul Hora Unirii eveniment din cadrul Festivalului Cultural Basarabia, organizat de 16 asociații membre ai Federației Asociațiilor de Basarabeni din România.
Aflam care sunt evenimentele de la Alba Iulia si Suceava dedicate centenarului unirii Basarabiei cu Romania de la trimisii nostri speciali, Razvan Cojocariu si Horia Gumeni.
Miercuri, 28 martie 2018, începând cu ora 16.00, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”va avea loc o ediție specială a Clubului Clepsidra. Dr. Liviu Brătescu, cercetător la Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” al Filialei Iaşi a Academiei Române, va susține conferința „Marea Unire de la 1918. Proiectul unei generații”. Mai multe ne spune DAN DOBOS – directorul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”.
Istoricul Florin Cîntic ne dezvaluie ce spun documentele din Arhiva Naționala de la Iasi despre momentul Unirii Basarabiei cu Romania.
Tot astazi este Ziua Mondiala e Teatrului. Nu e nici o coincidenta ca actorii institutiei sustin in aceste zile doua spectacole la Chisinau. care sunt acestea, ne spune in direct Daniel Busuioc – directorul Teatrului National “V. Alecsandri” Iasi.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions