REGIUNEA IN OBIECTIV - TVR Iaşi - 15 septembrie 2020

La TVR Iaşi avem parcă poveşti cu marinari, în serial! Ori de câte ori Mariana Păvăloiu, prietena noastră de la Academia Navală Constanţa, descoperă o nouă figură a Marinei Militare Romane care are radacini iesene şi educatie ieseană. Ea ne livrează, în exclusivitate, aceste subiecte la şi mereu adună oameni în jurul ideilor de recuperare a memoriei și restaurare a demnitatilor comandorilor noştri, fie și postmortem.
Așadar, echipa TVR Iaşi a fost prezentă la comemorarea, fără mari parade, ci cu discreţie și cu măsurile de siguranță în pandemie (adică putină lume, măşti şi distanţare), pentru doi dintre comandorii Marinei Române originari din Iaşi: Mircea Păun şi Dumitru Ciobanu. Un reportaj de Oana Lazar și Relu Tabară.

În continuarea emisiunii, facem cunoştinţă cu Ana Preotu, o tînără artistă care a avut o iniţiativă frumoasă pentru mai multe localităţi din judeţul Iaşi: Caravana de Artă Urbană. Aroneanu, Tomeşti, Victoria... urmeazăTigănaşi şi Plugari.

Maria Florea a aflat cum se poate organiza un festival de film în pandemie. Unde? La Focşani, „Film pe Pâine” cu Oana Balaci.

Acestea şi altele la „Regiunea în obiectiv”, de la ora 16.00, pe TVR Iaşi.

Moderator Anca Medeleanu
Realizator Oana Lazăr

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions