VARĂ PENTRU VOI - 11 august 2020

De nouă ani, locuieşte în apropiere de Madrid. Este preot paroh al unei importante comunități de români din Parla. Este poet, coordonator al Centrului Cultural „Sfântul Antim Ivireanul”, dar și membru fondator al Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor Români din Spania. Cum își împarte Eugen Barz viața între preoție și poezie aflăm astăzi la „Vară pentru voi”.

George Enescu s-a născut pe 19 august 1881. În această perioadă, la Mihăileni, judeţul Botoşani, se desfăşoară „Zilele Casei Enescu - explorări și exerciții cultural-muzicale”. Chiar pe 19 august va avea loc concertul de inagurare a Casei „George Enescu” de la Mihăileni, susţinut de către pianista Raluca Ştirbăţ şi soprana Ileana Tonca, active susţinătoare ale salvării casei. Vasile Arhire, jurnalist senior TVR Iaşi, a fost astăzi la Mihăileni şi ne spune întreaga poveste, împreună cu Adrian Hariga, reprezentant local al Fundaţiei „Pro Patrimonio”.

Tot astăzi ajungem în satul ce dă numele uneia dintre cele mai vechi civilizaţii din Europa - Cucuteni. Aici se desfăşoară un eveniment care schimbă ritmul obişnuit al vieţii din mediul rural şi reînvie potenţialul turistic al zonei. În această perioadă, mai mulți artiști sunt prezenţi la Simpozionul de Arte Vizuale „HUMAn”. Detalii aflăm de la Ionela Mihuleac, organizator.

Vorbim și despre cea mai recentă premieră a Ateneului Național din Iași. „Astă-seară... în familie”, spectacol regizat de Erica Moldovan, este un melanj inedit compus din scenete umoristice. Spectacolul tratează eterna poveste... a cuplului. Oana Lazăr, jurnalist senior TVR Iași, va dialoga cu Erica Moldovan despre premieră, dar și despre alte proiecte.

Moderator - Anca Medeleanu

Realizator - Andreea Știliuc

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions