VARĂ PENTRU VOI - 7 august 2020

Dacă ar fi intrat în basmele celor vechi, ar fi fost la fel de vestit precum Olimpul, spunea Dimitrie Cantemir. Ceahlăul era adorat de daci şi este iubit astăzi. Este singurul munte din România cu hram. Pe 6 august, când e Schimbarea la faţă, este şi sărbătoarea sa. Liviu Moscaliuc, biolog la Parcul Național Ceahlău, ne poartă astăzi pe culmi și ne spune cum a fost anul acesta de Ziua Muntelui.

Cu o scenografie impecabil creată de natură, pe o scenă aflată lângă nuferi, în Grădina Botanică, orchestra, corul, ansamblul de balet și soliștii Operei Naționale Române Iași au oferit un spectacol complex. „Carmina Burana”, cantata scenică semnată de compozitorul german Carl Orff, este un nou spectacol prezentat în aer liber, în cadrul stagiunii estivale a Operei.

A bucurat mai multe generații de copii. Se joacă neîntrerupt de peste trei decenii. „Punguța cu doi bani” este cel mai longeviv spectacol al Teatrului „Luceafărul” din Iași. În stagiunea estivală, personajele prind viață chiar la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău. Claudia Dănăilă, jurnalist TVR Iași, va afla în direct de la Oltița Cîntec, director artistic al instituției, detalii despre stagiunea estivală.

Moderator - Anca Medeleanu

Realizator - Andreea Știliuc

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions