VARĂ PENTRU VOI - 14 iulie 2020

La „Vară pentru voi”, facem o reverenţă de Ziua Naţională a Franţei.

Simţim, trăim şi cântăm „La vie en rose”. Patricia Kaas ne spune povestea piesei, iar Theodora Manolache, absolventă a Universității Naţionale de Arte „George Enescu” din Iași, reînvie celebrul cântec interpretat de Edith Piaf.

Îl cunoaştem pe Olivier Dumas, francez stabilit în România în 1993. S-a născut în Avignon, oraşul care vara devine cel mai mare teatru din lume. Prin teatru, a găsit dragostea. Iubirea l-a adus la Iaşi, apoi relaţia dintre Franţa şi România a devenit pentru el o adevărată pasiune.

Plonjăm în „Mareele memoriei”, cea mai recentă expoziţie semnată de artistul vizual Dragoş Pătraşcu la Institutul francez din Iaşi.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi se află în topul universităţilor din România cu cel mai mare număr de studenţi străini. Cei mai mulţi vin din Franţa. Discutăm cu prof. univ. dr. Georgeta-Liliana Foia, prorector Relații internaționale și parteneriate academice, despre valenţa cosmopolită a instutuţiei, dar şi despre examenul de admitere din acest an.

Realizatori - Carmen Olaru, Andreea Ştiliuc

Moderator - Anca Medeleanu

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions