VARĂ PENTRU VOI - 2 iulie 2020

Început de iulie, noi teme de discuţie la “Vară pentru voi”, invitaţi pe care sperăm să îi aşteptaţi de la ora 16.
De la Raluca Radu, “ fata din Vaslui” care iubeşte muzica populară aflaţi detalii despre proiectele la care lucrează: „Îndemn la simplitate” şi „Cântece de demult”. Tânăra artistă a mai înregistrat două melodii cu orchestra „Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, iar astăzi vine la Iaşi cu cântecele care să vă bucure, ca de fiecare dată.
Vorbim despre tulburătoarea poveste de dragoste dintre Otilia Cazimir şi George Topârceanu, cu mărturii ale vremurilor de altădată. Păşim în două case memoriale, graţie proiectului TVR Iași - Muzeul Național al Literaturii Române Iași, care îşi propune să prezinte unicitatea unor exponate.
O cunoaştem pe Doina Toma, montaniarda ieşeană care iubeşte deopotrivă drumeţiile şi scrisul. Recenta sa carte, „Atracţia muntelui” este de fapt un îndemn la călătorie şi la iubirea pentru natură.
Intrăm apoi în culisele celei de-a doua premiere a Naţionalului ieşean, care va avea loc în aer liber. TREI este o adaptare scenică de Teodor Corban, Constantin Pușcașu și Ionuț Cornilă după „Trei pe un balansoar”de Luigi Lunari.
Anca Medeleanu este şi astăzi o gazdă perfectă pentru dumneavoastră şi pentru subiectele pregătite de Carmen Olaru şi Andreea Ştiliuc, realizatorii ediţiei din 2 iulie a emisiunii „Vară pentru voi”.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions