Regional Cafe 1 martie 2018

Parintele Dan Damaschin, initiatorul Asociatiei “Glasul Vietii”, a demarat campania “Grauntele de lumina”, prin care oamenii de bine pot alege dintr-o lista de 1999 de nume unul sau mai multi copii pe care sa ii ajute pana de Paste cu haine, alimente sau bani din care Asociatia procura cele necesare. Suma este absolut modica, iar detalii despre cum puteti ajuta gasiti pe pagina de facebook a parintelui Dan Damaschin.
Traditional, de Martisor, il sarbatorim pe Ion Creanga, nascut la 1 Martie 1837. Bojdeuca lui Ion Creangă este prima casă memorială din România. Primul muzeograf care a prezentat Bojdeuca celor ce veneau să o viziteze a avut dreptul să locuiască în mica bucătărioară din stanga intrării, împreună cu soția, trei copii și bunica.
La vremea sa, Ion Creangă era recunoscut pentru faptul că la căsuța sa din Țicău deținea un grup destul de mare de pisici (aproximativ 30), iar fiecare purta câte un nume asociat unei persoane reale din viața sa. Spre exemplu, întotdeauna a avut o pisică pe nume Marioara ca și mătușa sa zgârcită din satul natal Humulești., conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Bojdeuca_lui_Ion_Creang%C4%83. Despre toate acestea, cu muzeograful Valentin Talpalaru.
Si pentru ca am inceput emisiunea vorbind despre cum ii putem ajuta pe altii , artistul fotograf Paul Padurariu verniseaza azi expoziția de fotografie „Secrete” care cuprinde 30 de lucrări cu vânzare iar fondurile obținute vor fi donate Fundației Bethany.

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions