Grigore Ilisei, Chipuri pe pânza vremii

Lansarea volumului ”Chipuri pe pânza vremii” de Grigore Ilisei, parte a colecţiei Efigii de la Editura Junimea, organizată de Clubul de lectură şi promovare Junimea în Sala B.P.Haşdeu a Bibliotecii Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi.

“În totul, fiinţa lui Grigore Ilisei – cuvântul lui, atitudinea lui, gândul lui – comunică armonie. În armonie cu el, cultivă armonia cu ceilalţi, fie ei de odinioară sau de astăzi. Am sentimentul că acesta e mesajul pe care îl instituie prezenţa sa în lume.
În fond, îl văd pe Grigore Ilisei alături de Sadoveanu, de Constantin Ciopraga şi de Ion Irimescu. Toţi longevivi, toţi contemplativi, toţi rămaşi cu rădăcinile în Fălticeni. Alături şi cumva în umbra lor. Căci orgoliului i-a opus admiraţia. O admiraţie care construieşte. Poate că aceasta este chiar lecţia lui Grigore Ilisei”, scrie Mircea A. Diaconu în volumul Divanul cu prieteni, Grigore Ilisei 70. Volumul va fi prezentat de Traian Diaconescu şi Mihaela Grădinariu. Amfitrionii evenimentului au fost Simona Modreanu, Cornelia Apetroaie şi Viorel Dumitraşcu

Canale:
Etichete:
Powered by WebTV Solutions